Az AirTags hazugságon kapta a United Airlines-t a hiányzó poggyászokkal kapcsolatban.

Az AirTags hazugságon kapta a United Airlines-t a hiányzó poggyászokkal kapcsolatban.

Egy nő az utazás előtt a poggyászába helyezett AirTag-eket több helyen is felhasználta, hogy rajtakapja a United Airlines-t, amint hazudik a poggyászai biztonságáról.

Valerie Szybala a Twitteren dokumentálta, hogyan veszítette el a United Airlines a poggyászát, majd folytatta, hogy ragaszkodik ahhoz, hogy tévedett azzal kapcsolatban, hogy az AirTagje szerint hol van.

Később a témában Szybala elmagyarázza, miért volt kénytelen elkezdett twitterezni a helyzetéről. A United Airlines ügyfélszolgálatával küldött üzeneteinek közzétett másolatában azt mondták neki, hogy "nyugodjon meg", és "el fogjuk szállítani a táskát, ne aggódjon".

Ez a beszélgetés azonban azután zajlott, hogy Szybala az AirTags segítségével egy lakóház mögötti kukáig követte a csomagot. A fotókon - talán a Google Street View-ról - látható, hogy a United Airlines más poggyászai a kuka mellett vannak szétszórva és láthatóan kiürítve.

Az üzenetekkel folytatott beszélgetésében többször is tájékoztatja az ügyfélszolgálatot, hogy az AirTag-jei miatt találta meg a poggyász helyét. Amikor az ügyfélszolgálat végül elismeri ezt, akkor is azt ismételgetik, hogy téved, a "csomag biztonságban van a Delivery Services elosztóközpontban".

Szybala arról is beszámol, hogy miután "nyomást gyakorolt rájuk, hogy küldjék el nekem az elveszett/lopott táskákra vonatkozó szabályzatuk részleteit", az ügyfélszolgálat munkatársa nem válaszolt többé.

Valamikor ezután azonban Szybala AirTagje azt mutatta, hogy a poggyász mozgásban van, és úgy tűnik, most egy McDonaldsnál van. Nem sokkal később arról számolt be, hogy elhagyta a McDonaldsot - és visszatért a lakásba a kukával együtt.

A United Airlines nem nyilatkozott nyilvánosan egy kezdeti Twitter támogatói üzeneten túl, amelyben részleteket kért.

Nem ez az első eset, hogy az AirTag-ek váratlan utakat mutattak a beléjük helyezett poggyászok számára. 2022 júniusában egy férfi a melbourne-i repülőtér egyik irodájáig követte nyomon eltűnt poggyászát. Majd 2022 augusztusában egy Portugáliába látogató pár arról számolt be, hogy a poggyászuk többet látott az országból, mint ők.

Szintén 2022 végén a Lufthansa rövid időre betiltotta az AirTageket az akkumulátorokra vonatkozó FCC-előírások remélhetőleg téves értelmezése miatt. Ezt követően azonban visszavonta a döntést.